[ad_1]
За результатами останніх досліджень питної води з розподільної мережі КП «Харківводоканал» три проби не відповідали гігієнічним нормативам за мікробіологічними показниками епідемічної безпеки.
Про це Харків Times повідомили у Харківському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.
У зв’язку з цим санітарні лікарі рекомендують використовувати для пиття фасовану воду або ж обов’язково кип’ятити воду з-під крану «до утворення бульбашок на поверхні» й тільки після цього пити її.
«Після кип’ятіння воді необхідно дати охолонути природним шляхом, додавати лід не треба. Кип’ячену воду треба зберігати в чистій закритій ємності — це захищає воду від повторного забруднення під час зберігання. Рекомендується використовувати кип’ячену воду для пиття, чищення зубів і приготування їжі. Воді треба дати постояти принаймні 30 хвилин, перш ніж пити її», – радять лікарі.
Як повідомляв Харків Times, у середині червня, коли в соцмережах поширювалися вкиди про ніби то наявність у водопровідній воді холерної палички, «Харківводоканал» стверджував, що «у Харкові якість питної води щодня контролюється показниками епідемічної безпеки та санітарно-хімічними показниками безпеки. Відхилень від вимог Державних санітарних правил та норм немає, водопровідна вода цілком безпечна».