Готуємо поживні салати на всі випадки життя

0
11

Взято з https://pogliad.ua/news/life/cook/gotuemo-pozhivni-salati-na-vsi-vipadki-zhittya-396949

Оригінальний салат «Веселка»

Інгредієнти: огірки 2 шт., буряк 1 шт., перець 1 шт., морква по-корейськи 100 г, картопля 1-2 шт., куряче філе 1 шт., цибуля 1 шт., майонез 1 упаковка.

Спосіб приготування:

Усі інгредієнти потрібно викладати на великий таріль дугою, таким чином формуючи «веселку».

Отже, 1 шар – огірки, порізані соломкою. 2 – варений буряк, натертий на терці. 3 шар – червоний болгарський перець, порізаний соломкою. 4 – корейська морква.

Далі – смажена картопля. Для її приготування потрібно почистити і помити картоплю, потерти її на «корейській терці» та посмажити на олії тонким шаром з двох боків до золотистого кольору. Потім викласти картоплю на серветку, щоб вона увібрала зайвий жир. Саме ця смажена картопля і надає салату цікавинки.

Після картоплі викладаємо варене куряче філе, порізане кубиками.

І останній шар – подрібнена цибуля.

Перед споживанням салат необхідно посолити, заправити майонезом та перемішати.

Готуємо поживні салати на всі випадки життя

Смачний салат з язика

Інгредієнти: язик свинячий 300 г, яйця 4 шт., кукурудза 100 г, гриби варені 200 г, сир 100 г, майонез 180 г, сіль та спеції до смаку.

Спосіб приготування:

Салат найкраще робити у глибокій прозорій посудині. Всі інгредієнти викладаємо шарами, щедро змащуючи майонезом.

1 шар – варений свинячий язик, порізаний кубиками. Далі ріжемо яйця тоненькими кружечками та викладаємо вертикально, притуливши до стінок салатниці. 2 шар – потерті на дрібній терці яйця, 3 – консервована кукурудза, 4 – варені шампіньйони, порізані соломкою, 5 шар – тертий сир. Зверху салат посипати подрібненими грецькими горіхами.

Готуємо поживні салати на всі випадки життя

Салат з квасолі і пекінської капусти

Інгредієнти: пекінська капуста 100 г, квасоля консервована червона 1 банка, виноград зелений 250 г, цибуля 1 шт., оцет 3 ст. л., гірчиця французька у зернах 3 ст. л., олія 5 ст. л., кунжут смажений 1 ст. л.

Спосіб приготування:

Пекінську капусту тоненько порізати. Сир порізати кубиками, виноград – половинками, цибулю – напівружальцями. Все змішати. Додати квасолю разом з маринадом з банки.

Готуємо соус: олію, оцет, французьку гірчицю збити вінчиком.

Заправити салат, посипати смаженим кунжутом.

Готуємо поживні салати на всі випадки життя

Салат з руколи та горіхів

Інгредієнти: рукола 100 г, помідор 1 шт., сир 100 г, горіхи грецькі 50 г.

Для соусу: лимонний сік 2 ст. л., соєвий соус 2 ст. л., оливкова олія 2 ст. л.

Спосіб приготування:

Руколу помити та викласти на велику тарілку. Помідори порізати невеликими шматочками, викласти на руколу. Сир нарізати кубиками, викласти на помідори.

Готуємо соус: лимонний сік, соєвий соус та оливкову олію збиваємо до однорідності.

Солимо салат до смаку, поливаємо нашим соусом та посипаємо смаженими грецькими горіхами.

Готуємо поживні салати на всі випадки життя

Салат зі смаженими макаронами

Інгредієнти: куряче філе 1 шт., варені гриби 200 г, яйця 4 шт., кукурудза пів банки, макарони пів склянки, олія 2 ст. л., майонез 200 г.

Спосіб приготування:

Спочатку смажимо макарони на помірному вогні, додавши 2 ст. л. олії. Помішуємо, щоб макарони просмажились рівномірно до коричневого кольору. Наливаємо кип’ятку, щоб вода зрівнялась із макаронами. Солимо та продовжуємо варити, доки макарони не стануть м’якими. Декілька разів доливаємо воду, якщо потрібно. В результаті вода повинна википіти повністю.

Варене куряче філе подрібнити на шматочки. Варені гриби порізати кубиками. Яйця нарізати крупними шматками.

Викладаємо всі складники у глибоку салатницю шарами, змащуючи кожен шар майонезом.

Курка – гриби – яйця – кукурудза – макарони.

Готуємо поживні салати на всі випадки життя

Салат з лавашем

Інгредієнти: пекінська капуста пів качана, огірок 1-2 шт., помідор 1 шт., кукурудза пів банки, зелена цибуля 4-5 пер, французька гірчиця 1 ст. л., соєвий соус 2 ст. л., оливкова олія 2 ст. л., сіль, лаваш.

Спосіб приготування:

Пекінську капусту порізати. Додати порізані огірки, помідор, кукурудзу, зелену цибулю. Посолити до смаку. Заправити салат французькою гірчицею, соєвим соусом, оливковою олією. Перемішати.

Лаваш порізати невеликими трикутниками, викласти на тарілку і випікати у мікрохвильовці при максимальній температурі 2-3 хвилини, доки підрум’яниться. Викласти чипси з лаваша зверху на салат.

Готуємо поживні салати на всі випадки життя

Салат зі шпротами

Інгредієнти: шпроти 1 банка, майонез 1 упаковка., варена картопля 2 шт., пів цибулі, яйця варені 2 шт., копчений сир 100 г, сухарики з 1/4 батона.

Спосіб приготування:

Шпроти розім’яти виделкою. Викласти на плоску тарілку. Змастити майонезом. Викласти порізану кубиками цибулю. Наступний шар – варена картопля, потерта на крупній терці – майонез – варені яйця, потерті на дрібній терці – майонез – копчений сир, потертий на дрібній терці – сухарики з батона чи білого хліба. Зверху салат посипати зеленню.

Готуємо поживні салати на всі випадки життя

Салат з синьої капусти

Інгредієнти: синя капуста 600 г, червоний перець 1 шт., зелений перець 1 шт., цибуля 1 шт., оцет 1 ст. л., майонез 3 ст. л.

Спосіб приготування:

Капусту дрібно нарізати, залити окропом, додати оцет, накрити. Настоювати 5 хвилин. Воду злити. Охолодити. Перець почистити, нарізати тоненькими смужками. Цибулю порізати напівкружальцями. Всі інгредієнти змішати, заправити майонезом. Приправити сіллю і перцем до смаку.