Спагеті в соусі «а-ля жульєн»

0
4

Джерело https://ye.ua/gurman/51478_Spageti_v_sousi_a_lya_zhulyen_.html

Це мій найулюбленіший варіант приготування пасти! У ньому, можна сказати, поєдналися дві страви – смачні спагеті і ніжний вершковий жульєн. Нереально смачно! Чудовий варіант вечері для всієї родини або для романтичного застілля удвох. Готується з елементарних продуктів, дуже просто і швидко! Буду рада, якщо вам цей рецепт теж припаде до смаку!

ІНГРЕДІЄНТИ:

500 г курячого філе,

300 г свіжих грибів (у мене лісові, але можна й печериці),

500 г спагеті (краще італійського виробництва, з твердих сортів пшениці),

200 г м’якого плавленого сиру (на кшталт «Янтар»),

2 цибулини,

1 склянка бульйону (або води),

сіль,

карі,

мускатний горіх,

суміш перців мелена,

50 г вершкового масла.

ПРИГОТУВАННЯ:

Куряче філе нарізати кубиками й обсмажити на вершковому маслі до золотавого кольору. Посолити, поперчити, додати мускатний горіх та карі.

Цибулю нарізати півкільцями та додати у сковорідку з куркою.

Гриби відварити, відкинути на друшляк та промити (печериці просто помити та порізати).

Покласти гриби у сковорідку із соусом та смажити все разом до зарум’янювання грибів.

Потім додати плавлений сир та влити бульйон.

Ретельно перемішати та дати покипіти 5 хвилин.

Тим часом відварити спагеті (близько 8-10 хвилин).

Хороші, якісні спагеті промивати не потрібно, достатньо просто відкинути на друшляк.

Потім повернути спагеті в каструлю, залити соусом та перемішати.

Дати постояти 10 хвилин і можна подавати.