Риба, запечена в сметані

9

Джерело https://ye.ua/gurman/51682_Riba_zapechena_v_smetani.html

Ще одна перевага цієї страви в тому, що така рибка підходить практично до будь-якого гарніру. Тому рецепт підійде і для сімейної вечері, і для частування гостей. Філе надзвичайно смачне, просякнуте пряною солодкою ноткою карамелізованої цибулі, з правильною кислинкою, яку дарує ніжний сметаний соус.

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 кг філе риби (хек, минтай, тріска тощо),

2 цибулі,

1 яйце,

100 г твердого сиру,

200 мл сметани,

борошно,

спеції: суміш перців мелена, коріандр,

сіль,

1 ч. л. гірчиці,

вершкове масло для смаження.

ПРИГОТУВАННЯ:

Рибне філе нарізати невеликими шматочками й замаринувати в солі та спеціях. Кожен шматочок запанірувати в борошні.

Викласти на деко, змащене маслом.

Нарізати цибулю півкільцями й обсмажити на вершковому маслі

(можна додати дрібку цукру, щоб цибулька злегка карамелізувалася).

Викласти цибулю на рибу у формі.

Зробити соус: сметану змішати з гірчицею, яйцем, підсолити, поперчити. Розмішати.

Отриманим соусом залити рибу й цибулю.

Зверху затерти все сиром.

Відправити форму в духовку та запікати при 200ºС до рум’яної скоринки.