Гарбузовий крем-суп з базиліком

0

Джерело https://ye.ua/gurman/52035_Garbuzoviy_krem_sup_z_bazilikom.html

Якщо ви любите супи-пюре, то цей рецепт вам обов’язково сподобається. Так просто гарбузовий суп ви ще не готували! Все що вам буде потрібно – це відварити овочі в… молоці. Потім перебити блендером і додати трохи ароматного базиліка. Швидко, смачно і дуже корисно.

ІНГРЕДІЄНТИ:

600 г гарбуза,

3-4 картоплини,

500 мл молока,

2 великі морквини,

100 мл вершків,

50 г вершкового масла,

сушений базилік,

сіль,

суміш перців мелена,

мускатний горіх,

гарбузове насіння (для подачі).

ПРИГОТУВАННЯ:

Гарбуз почистити від шкірки та насіння, нарізати великими кубиками. Скласти їх у каструлю.

Картоплю почистити та нарізати так само, як і гарбуз.

Почистити моркву і нарізати її кружальцями. Покласти в каструлю до картоплі з гарбузом.

Посолити, поперчити, додати спеції та трави.

Залити молоком та поставити каструлю на вогонь.

Довести овочі до кипіння та варити до готовності, зменшивши вогонь. Після приготування перебити вміст каструлю блендером. Додати вершкове масло та ще раз все збити.

Якщо в результаті у вас вийде дуже густа консистенція, влити ще трохи вершків.

Перебити суп до отримання однорідної консистенції та довести до кипіння.

Розлити суп в тарілки і прикрасити підсмаженим насінням з гарбуза. Можна злегка посипати базиліком.