Суми

Нове меню для школярів буде розширене і зібране у рецептурний посібник, – Клопотенко


В Україні для шкільних їдалень з’явиться рецептурний збірник, за яким можна буде приготувати 500 страв.

Про це повідомив розробник нового харчування в українських школах, кулінар і ресторатор Євген Клопотенко.

За словами Клопотенка, нові рецепти, що відповідають нормам харчування учнів, допоможуть школам створювати різноманітні унікальні меню.

“Працюючи над реформою шкільного харчування, ми побачили потребу кухарів у збільшенні вибору страв, які вже відповідають новим стандартам, для можливості формування меню школами”, – зазначив Клопотенко.

Він уточнив, що до збірки з рецептами увійдуть 160 уже затверджених страв і ще 340 нових, які будуть відповідати нормам калорійності, білків, жирів і вуглеводів.

Крім того, вважає ресторатор, включення до меню кращих страв кухонь світу, у тому числі української, сприятиме розвитку загальної гастрономічної культури.

Технологічні карти та інші документи щодо нових страв команда Клопотенка планує передати на експертизу до Інституту громадського здоров’я ім. О.М. Марзєєва НАМН і Держпродспоживслужби вже цієї весни.

Вихід готової збірки рецептів запланований на середину 2022 року.

dialogs.org.ua





Джерело https://sts.sumy.ua/shopping-food/nove-menyu-dlya-shkolyariv-bude-rozshyrene-i-zibrane-u-reczepturnyj-posibnyk-klopotenko.html?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=nove-menyu-dlya-shkolyariv-bude-rozshyrene-i-zibrane-u-reczepturnyj-posibnyk-klopotenko

Back to top button