Тернопіль

Тернополян просять не дегустувати молоко на місцевих ринках

На стихійних ринках краю, найчастіший спосіб визначення смаку та якості молока – попробувати декілька грамів.Найчастіше така дегустація відбувається у кришку пластикової пляшки. У разі незадовільного результату кришка повертається назад до бутилки, дуже часто із залишками слизу та остатками дегустованого молока. Тернополян просять бути обачними, адже не відомо що за людина  до Вас дегустувала? з якими хворобами?

Також через тваринницьку продукцію може передаватись велика кількість заразних захворювань. Найнебезпечніші –  це туберкульоз, лейкоз та бруцельоз. Варто наголосити, що тваринництво області  вже більше 10-ти років є благополучним щодо цих хвороб. 

Небезпека ще більше ускладнилась після появи коронавірусної інфекції. А як на ринку громадяни дотримуються запобіжних заходів, навіть в час суворого карантину, невідомо хіба що тому, хто не буває на тому об’єкті.

Спеціалісти Держпродспоживслужби закликають усіх, кому не байдуже здоров’я своє та оточуючих, бути пильними та обережними при купівлі продукції, та не вдаватись до подібних методів оцінки товару, бо він є дуже небезпечний і ризикований. 


Джерело: Тернопіль НАЖИВО!




Джерело https://ternopillive.com.ua/ternopolyan-prosyat-ne-degustuvaty-moloko-na-misczevyh-rynkah/

Схожі новини

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com